Zorgkosten

Vergoeding voor volwassenen

De kosten voor een behandeling in de GGZ worden per sessie berekend en zijn afhankelijk van een aantal factoren: duur, beroep behandelaar, setting en soort consult. Vanaf de invoering van het Zorgprestatiemodel in 2022 wordt elke directe tijd apart in rekening gebracht, zo ook bijvoorbeeld telefonisch contact of contact per mail of portaal. Alle indirecte tijd (te denken valt aan het rapporteren van de sessie, opstellen van brieven en overleggen intern of extern) mogen niet meer worden doorberekend.

PsyCura GGZ is momenteel helaas (nog) niet gecontracteerd. Omdat wij nog een jonge organisatie zijn, voldoen wij helaas nog niet aan de gestelde quota (omzet) eisen van de zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor een contract. Omdat PsyCura GGZ toch graag zorg wil leveren aan haar cliënten en haar cliënten niet met hoge kosten wil opzadelen, komen wij, onder voorwaarden, cliënten tegemoet aan van maximaal 25% van het gefactureerd bedrag. Door deze kwijtschelding hebben de cliënten geen negatieve financiële gevolgen van het feit dat PsyCura GGZ (nog) niet gecontracteerd is.

Voor meer informatie over het facturatieproces & betalingen vind u in onze informatiefolder

De zorg die PsyCura GGZ biedt wordt vergoed vanuit uw basis verzekering. PsyCura GGZ factureert altijd het tarief zoals landelijk bepaald door de Nederlandse zorgautoriteit (NZa). Indien mogelijk kan PsyCura GGZ bijdragen in het financieren van de kosten mocht uw verzekering niet het gehele bedrag vergoeden. Hier gelden echter wel bepaalde voorwaarden voor. Enkel het eigen risico (plus eventueel vrijwillig eigen risico), zal in dergelijke gevallen ten rekening komen van jou, de cliënt. Een voorwaarde die iedere verzekering stelt, is dat er sprake moet zijn van een DSM 5 stoornis (een classificatiesysteem binnen de GGZ). Sommige stoornissen, zoals relatieproblematiek, komen niet meer voor vergoeding in aanmerking.

Om de behandeling bij PsyCura GGZ vergoed te krijgen van jouw zorgverzekeraar is een verwijsbrief van jouw huisarts nodig. Ben je doorverwezen door iemand anders, vraag dan aan jou zorgverzekeraar of de verwijzing akkoord wordt bevonden om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Eigen risico

De zorg die de zorgverzekeraar vergoedt, valt onder het verplichte eigen risico. In 2025 is dat € 385.- per jaar/per persoon. Heb je jouw eigen risico zelf verhoogd (vrijwillig eigen risico), dan kan je zorgverzekeraar jou – achteraf – extra kosten in rekening brengen. Je kunt bij je zorgverzekeraar navragen hoeveel eigen risico er nog open staat. In sommige gevallen kan PsyCura GGZ een cliënt tegemoet komen wanneer de zorgverzekeraar niet de volledige kosten dekt van een behandeling. Het gaat zich hier dan om de zogenoemde “Eigen bijdrage”. Hier gelden echter voorwaarden voor, zoals opgenomen in de behandelovereenkomst.

Let op! Het eigen risico komt nooit in aanmerking voor kwijtschelding.

Facturaties & Betalingen

Facturatie vindt per twee weken of een keer per maand plaats. PsyCura GGZ is momenteel helaas (nog) niet gecontracteerd met alle zorgverzekeraars. Reden hiervoor is omdat wij nog een relatief jonge organisatie zijn, die nog niet voldoet aan de gestelde quota eisen van de zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor een contract. Omdat wij ernaar streven zorg te blijven bieden aan onze cliënten zonder hen met hoge kosten te belasten, bieden wij financiële tegemoetkomingen aan. Dit realiseren wij door de eigen bijdrage (niet te verwarren met het eigen risico) onder bepaalde voorwaarden kwijt te schelden. Dankzij deze regeling ondervinden onze cliënten geen negatieve financiële consequenties van het feit dat PsyCura GGZ momenteel (nog) niet gecontracteerd is.

Voor meer informatie over het facturatieproces & betalingen vind u in onze informatiefolder

No Show Tarief

Indien een afspraak onverhoopt niet door kan gaan, voor wat voor een reden dan ook, dan vragen we je om de afspraak minimaal 24 uur (1 werkdag) van tevoren af te zeggen. Dit is kosteloos. Als u uw afspraak niet of niet tijdig annuleert worden de kosten van de behandeling voor de helft in rekening gebracht. De kosten zijn dan vanaf 1 januari 2025 €55,00.

Klik hier voor de NZa-tarieven per 01-01-2025 (vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit)

* Diagnostiek duurt minimaal 45 minuten

 

error: Inhoud beveiligd